Ja sam čovek iz naroda, zato sam došao među narod – rekao je premijer Srbije Ivica Dačić sinoć u Guči, tokom posete 52. Dragačevskom saboru trubača. Dačić se na Saboru pojavio u pratnji holivudskog glumca Armanda Asantea, koji u Srbiji snima film „Montevideo bog te video“, a obojica su od uličnih prodavaca na poklon dobili po šajkaču. Premijera su ispred zgrade Načelstva u Guči, osim rukovodstva opštine Lučani dočekala dva trubačka orkestra, koje je on častio sa 2000 dinara.


– Guča je za mene raj. Ona je najpoznatiji nacionalni brend, centralno mesto srpske trube, i ne samo srpske, već i svetske. Za Srbiju je od velikog značaja da postoji sabor trubača. I bez obzira na krizu, sabor mora da opstane, i on opstaje – objasnio je premijer.

Na pitanje novinara da li oblači majicu koju su mu poklonili na jednom od prethodnih Sabora, a na kojoj je natpis „Meni seks ne treba, Vlada me j… svaki dan“, Dačić je rekao da je čuva, ali je ne nosi: „To je simpatično. Naš narod je duhovit, nađe dobre odgovore za sve probleme. U svakoj šali ima malo i istine, ali ne bih voleo da taj natpis bude istina. Vlada mora da bude pokretač svega što je dobro, a ne neprijatelj narodu. Zato Vlada neće ići na letnji odmor, niti ću ja koristiti odmor. Mnogo toga ima da se uradi“.

-Koliko ćete potrošiti na Saboru? – pitalu su potom novinari.

-Što manje, ako mogu. Nisam poznat po tome da imam široku ruku – rekao je Dačić koji je sinoć na stadionu u Guči prisustvovao koncertu svog omiljenog trubača Dejana Petrovića iz Dubokog kod Užica.

Političari svaki dan

Danas u Guču, posle posete ivanjičkim i ariljskim malinarima, trebalo bi da dođu ministri Velimir Ilić i Goran Knežević. Za subotu je najavljena poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića, kao i lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

„Divljaci“ pred fotoaparatom

Glumac Armand Asante bio je fasciniran onim što je video u Guči. Svaki detalj tokom šetnje ulicama beležio je fotoparatom, a izgleda da su ga najviše dojmili pečeni prasići i jagnjići.

– On verovatno misli da je stigao u neko pleme divljaka – šalili u se saboraši.

Dačić i Asante su pečenje probali u kafani „Broćića avlija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari