Situacija u Srbiji i njen međunarodni položaj ugroženi su činjenicom da smo dobili predsednika države čiji stavovi ili njihove interpretacije izazivaju nepoverenje u ocenjivanju buduće orijentacije zemlje. Te dileme moramo brzo da otklonimo formiranjem vlade DS-SPS-LDP koja će, uz uvažavanje međustranačkih razlika, voditi čistu, jasnu i nedvosmislenu politiku dobrih odnosa u regionu i prihvatanja evropskih vrednosti – poručuje u izjavi za Danas predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Odgovarajuće na prozivke koje stižu povodom njegovih stavova o Republici Srpskoj i Kosovu, Jovanović ističe da „sva nacionalna pitanja koja potresaju Srbiju i srpski narod direktna su posledica odbijanja da se prihvate vrednosti modernog sveta“. „Svoje interese kao društvo ne možemo ostvarivati kroz stalne sukobe i nesporazume manjeg ili većeg intenziteta s regionom, Evropom i svetom“, kaže lider LDP.

Jovanović navodi da bi ulazak LDP u vladu iz korena promenio ritam i uspešnost u reformama i trajno učvrstio evropsku orijentaciju Srbije.

„Mi smo garant te promene u srpskoj politici. Zato smo danas izloženi osporavanjima, na isti način kako je bila ugrožavana evropska budućnost Srbije i u januaru 2001. suprotstavljanjem reformskim planovima Đinđićeve vlade, 12. marta 2003. nasilnim prekidom te modernizatorske politike ili u februaru 2008, kada je gotovo prekinuta svaka politička veza Srbije sa Evropom“, kaže Čedomir Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari