Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Makedonije Đorđe Ivanov saglasili su se da između dve zemlje treba intenzivirati odnose u svim sferama od zajedničkog interesa, a pre svega na polju infrastrukture i ekonomije.

Nikolić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare, rekao da je saradnja dve zemlje dobra i da se prijateljski odnosi razvijaju u duhu dobrosusedskih odnosa i uz dobar politički dijalog na najvišem nivou. Predsednik Ivanov je konstatovao da dve zemlje imaju odlične odnose na najvišem nivou i izrazio nadu da će uskoro biti organizovana zajednička sednica vlada dve zemlje u Makedoniji.

Nikolićeva Služba za saradnju sa medijima saopštila je juče i da se „supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić sastala u Beogradu sa suprugom predsednika Republike Makedonije gospođom Majom Ivanov“.

„Izrazivši dobrodošlicu gospođi Ivanov u Srbiju, gospođa Nikolić je istakla da naša dva naroda povezuju bogate kulturne veze i istorijsko nasleđe. Supruga predsednika Republike upoznala je gospođu Ivanov sa radom Fondacije „Dragica Nikolić“, čiji je glavni zadatak obnova porodilišta u Srbiji i zalaganje za povećanje nataliteta kroz projekte podrške majkama i deci“, navodi se u saopštenju i dodaje da je „gospođa Ivanov istakla je zadovoljstvo što će zajedno sa gospođom Nikolić biti patron gala večeri koju organizuje EURORDIS februara 2015. u Briselu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari