Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je juče da je u formiranju nove vlade „lopta u rukama“ predsednika DS i SNS Tadića i Nikolića“, ali da je do toga daleko. Dačić tvrdi da „neke strane ambasade teraju“ demokrate na vladu sa naprednjacima, a da „nije zadatak SPS da posreduje između te dve stranke“.

 On je rekao da u razgovorima sa predstavnicima DS i SNS „nijednom rečju“ nije bila pomenuta mogućnost zajedničke vlade i negirao spekulacije pojedinih medija o sastancima sa liderima DS i SNS.

– Dve najveće stranke treba da odluče da li žele u koaliciju sa nama ili žele u međusobnu koaliciju – rekao je Dačić novinarima.

On smatra da se u javnosti stvara pogrešan utisak da SPS „zateže“ u pregovorima o vladi, te da će socijlisti „podržati svako rešenje koje doprinosi stabilnosti zemlje i, ako bude trebalo, otići i u opoziciju“.Prema njegovim rečima, koalicija SPS-PUPS-JS jedinstveno je razgovarala sa DS i SNS i „neće se cepati zbog drugih“. Lider SPS najavio je za predstojeći vikend sednicu Glavnog odbora stranke, na kojoj će se razmatrati programska načela za učešće socijalista u novoj vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari