Ekonomista Ivica Kojić u igri je za šefa kabineta budućeg premijera Aleksandra Vučića, a u slučaju da to ne postane verovatno će stupiti na dužnost direktora preduzeća „Beograd na vodi“ ili će biti imenovan za državnog sekretara, saznaje nezvanično Danas.

Mada izvori bliski mandataru za sastav nove vlade nisu želeli da potvrde informacije do kojih je došao naš list, nisu ni demantovali navedena saznanja. Vučićevi saradnici kažu da se još se ne zna ko će biti šef njegovog kabineta, dodajući da će odluka o tome biti doneta u ponedeljak ili utorak, nakon što bude okončan posao u vezi sa izborom novih ministara.

Ivica Kojić (40) bio je šef kabineta nekadašnjeg lidera Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića u Ministarstvu ekonomije i slovio je za njegovog čoveka od poverenja. Na parlamentarnim izborima 2012. bio je 11. na listi URS, a nakon formiranja Vlade Ivice Dačića u julu 2012. postao je državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, koje je vodio Dinkić. Ostavku na tu funkciju podneo je u septembru 2013, kada je URS izbačen iz rekonstruisane vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari