Ministarka pravde Snežana Malović zadovoljna je izveštajem Evropske komisije u kojem je pohvaljen napredak u reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.


Ona je, u izjavi za Danas, poručila da se započet posao nastavlja i to „ne zbog EU, nego zbog građana Srbije, koji više nikada ne smeju biti tretirani kao građani drugog reda, ni u zemlji ni izvan nje“.

– Izveštaj EK je nezavisna i nepristrasna potvrda svima nama koji smo uložili ogromne napore da reformišemo stare i spore sisteme koje smo zatekli i na taj način dovedemo do demokratizacije Srbije. Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije dobila je punu podršku EK i sada smo još sigurniji u našu opredeljenost da učinimo sve da građani Srbije u pravnom i ekonomskom smislu žive u kao ravnopravni građani Evrope. Ovo je i snažna poruka onima koji su sakupljali jeftine političke poene, neargumentovano kritikujući reformu pravosuđa, kao i onima koji su tim kritikama pružali podršku raznim interesnim grupama da ne mogu da nas zaustave u tom poslu i vrate nazad u mračna vremena – kaže Malovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari