Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe Demokratske stranke, uredno je tražio od generalnog sekretarijata Skupštine Srbije da mu se u utorak odobri korišćenje skupštinskog automobila od stana do hotela Metropol i tu nije bilo nikakvih zloupotreba službenog vozila. Stefanović, inače kao šef poslaničke grupe DS, ima pravo, kao i svi ostali šefovi stranaka u parlamentu da koristi skupštinsko vozilo po potrebi“, kaže za Danas Jana Ljubičić, generalni sekretar Skupštine Srbije.

Ljubičićeva za naš list pojašnjava da pravo korišćenja skupštinskog vozila, pored šefova poslaničkih grupa imaju i potpredsednici parlamenta, ali ne celodnevno. „Jedino predsednik Skupštine Srbije, u ovom slučaju Maja Gojković, i generalni sekretar 24 sata imaju pravo na korišćenje službenog automobila“ , kaže za Danas Jana Ljubičić, ponavljajući da u ovom slučaju funkcioner i poslanik DS nije prekršio zakon, niti je zloupotrebio službeni položaj.

I Borislav Stefanović potvrđuje za naš list da je tražio dozvolu da ga službeni automobil „škoda superb“ preveze od stana do hotela Metropol gde je imao službeni sastanak sa ljudima iz nevladinog sektora.

„Nije tačno da sam išao u stan i nije tačno da je skupštinsko vozilo krivo za saobraćajnu nesreću koja se dogodila u Bulevaru Revolucije. Vozilo u kome sam bio kojim je upravljao skupštinski vozač kretalo se srednjom trakom, potpuno po propisima sa ograničenjem brzine, kada je iznenada vozač džipa naglo skrenuo u našu traku i tada je došlo do čukanja. To nije bio udes nego minimalni udar, koji se dešava svaki dan hiljadu puta. Niko nije povređen i pričinjena je minorna šteta, ništa ozbiljno“, objašnjava Stefanović za Danas.

Stefanović ističe da se on, pošto je sastanak trebalo da počne uskoro, dogovorio sa vozačem da ode, a da on sačeka policiju.

„Uostalom, po zakonu o bezbednosti saobraćaja ja i nisam bio učesnik u događaju, jer sam bio na suvozačkom mestu“, kaže Stefanović za Danas i dodaje da je policija kod vozača koji je izazvao udes utvrdila 0,7 odsto alkohola u krvi.

Stefanović priznaje da je morao da ode sa mesta događaja jer je kasnio na veoma važan sastanak, zbog koga je uostalom u poslednjem trenutku, mimo svog običaja, tražio skupštinsko vozilo. Napominje da iako ima pravo na automobil kao šef poslaničke grupe retko to pravo koristi, a nikada u privatne svrhe. „Jedina moja krivica je u tome što sam za tako malu reakciju tražio vozilo, ali zaista sam u startu kasnio pet minuta“, napominje Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari