Račun Demokratske stranke je na jučerašnji dan bio blokiran za nešto malo više od 29 miliona dinara, pokazuju podaci Narodne banke Srbije. Blokada računa demokrata, zbog kredita uzetih za kampanje, traje više od godinu, a u DS kažu da očekuju da će iz nje izaći najkasnije za mesec i po dana.

– Sav novac koji nam je dolazio na račun je preusmeravan na vraćanje duga. Svoje obaveze prema Razvojnoj banci Vojvodine smo izmirili. Od te banke smo uzeli 360 miliona dinara, a vratili 480 miliona. Prema proračunu banke dugujemo im još nešto malo novca, ali što se nas tiče vratili smo svoj dug. Računica ljudi koji se bave finansijama u DS je da ćemo izaći iz blokade u narednih mesec ili mesec i po dana, objašnjava Aleksandra Jerkov, portparol DS. Ona kaže da DS ima samo jedan račun, odnosno da nema alternativnih rešenja.

* Na pitanje kako DS s blokiranim računom plaća struju, isplaćuje plate i obavlja svoje redovne aktivnosti, ona kaže da s vremena na vreme stranka izađe iz blokade i plati svoje obaveze, a dok je u blokadi stvaraju se dugovi za sve, ne samo za struju.

* Premijer Aleksandar Vučić je ocenio da jeste problem to što su blokirani računi fudbalskih klubova kao i da jeste problem to što ti klubovi posluju, ali i upitao da li sada to znači i da treba ukinuti DS zato što je i ona u blokadi. Jerkov ovu premijerovu izjavu komentariše rečima da je očigledno da premijer ima potrebu da „udari“ na DS jer se posle tri godine pokazalo da nema hrabrosti da uradi jedinu stvar o kojoj priča već tri godine, a to je privatizacija klubova.

Letke sami štampali

– Sve aktivnosti smo sveli na minimum i uglavnom je to da tako kažem domaća proizvodnja. Na primer, letke protiv smanjivanja plata i penzija i obeležavanje 25 godina rada smo sami dizajnirali i štampali, navodi Jerkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari