Nekadašnji direktor SPS i kum Ivice Dačića Vladan Zagrađanin mogao bi da se posle redovnog kongresa stranke 14. decembra vrati u najviše rukovodstvo socijalista, saznaje Danas.

Prema rečima izvora našeg lista, postoji niz predloga da Zagrađanin bude potpredsednik ili član Predsedništva SPS, ali će se o tome odlučivati tek na stranačkom kongresu. Zagrađanin je, podsetimo, bio optužen u aferi „kofer“, ali je oslobođen optužbi.

Izvesno je da je Ivica Dačić i dalje jedini kandidat za predsednika stranke, dodaje izvor Danasa blizak vrhu socijalista, a da najviše predloga članstva za potpredsednička mesta imaju Žarko Obradović, Branko Ružić i Aleksandar Antić. Među funkcionerima koji će sigurno biti i dalje deo rukovodstva socijalista su i Dijana Vukomanović, Dušan Bajatović i Slavica Đukić Dejanović.

Ko će se naći na mestu zamenika predsednika SPS, na kojem se trenutno nalazi Žarko Obradović, ne može se reći, jer kako objašnjava naš izvor, zamenika predlaže predsednik partije, a bira se na sednici Glavnog odbora.

Lider socijalista Ivica Dačić rekao je da neće biti kongresa sukoba, raskola i raspada stranke, već promena. „Mi ovde imamo problem kako obaviti taj kadrovski raspored, ko da bude na kom mestu, a da istovremeno zadovoljimo potrebe za promenama u SPS“, ukazao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari