Socijaldemokratska unija razmatra mogućnost da podnese tužbu za klevetu protiv savetnika predsednika Srbije Nebojše Krstića zbog njegovih izjava na blogu B92 o lideru stranke Žarku Koraću, kaže za Danas predsednik Izvršnog odbora SDU Srđan Kamperelić.


Krstić je na autorskom blogu na sajtu B92 kritikovao Koraća zbog njegovog poziva Borisu Tadiću da vrati orden koji mu je početkom ove sedmice uručen povodom obeležavanja 20. godišnjice Republike Srpske. ”Korać, često, pa i ovaj put, nastupa u javnosti kao glas moralne vertikale, nekog ko arbitrira u etičkim pitanjima. Ima samo jedan mali problem. Taj vertikalni moralni integritet, koji se uzdiže do neprihvatanja bilo čega što je iz RS, kao staklo se razbija već o ivice bazena u Šilerovoj. I pretvara u prah”, napisao je Krstić na blogu, na kojem, kako ističe, nastupa kao građanin, a ne u ime neke državne institucije ili stranke.

Srđan Kamperelić kaže da postoje elementi za podizanje tužbe protiv Krstića, ali da će o tome odlučiti Žarko Korać. ” Nas interesuje da li kabinet Borisa Tadića stoji iza toga što je Krstić napisao, s obzirom na to da je on savetnik predsednika Republike. Takođe, verujemo da je sve ovo u vezi s predizbornom kampanjom, odnosno težnjom da Boris Tadić ponovo bude izabran za predsednika”, smatra Kamperelić.

SDU je u jučerašnjem saopštenju takođe postavila pitanje ”da li je ova kampanja dogovorena u Predsedništvu Srbije?”. „Pozivamo Nebojšu Krstića da… odgovori na više puta javno postavljeno pitanje u vezi sa stvarnim vlasništvom i načinom rada njegove marketinške agencije, kao i da li sama činjenica da se on nalazi na funkciji savetnika predsednika Republike predstavlja klasičnu zloupotrebu položaja?”, navodi se u saopštenju koje je potpisao Korać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari