Lideri Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Aleksandar Vučić i Bojan Pajtić posetili su juče Mionicu gde se ove sedmice održavaju lokalni izbori.

Predsednik naprednjaka najavio je tom prilikom boljitak u Srbiji već u 2015. iako su stručnjaci Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) taj boljitak prognozirali za 2016. i 2017. godinu.

Vučić je na predizbornom skupu u Mionici rekao da je jedan od dokaza da stvari kreću nabolje i to što je decembarska naplata PDV premašila očekivanja sa 22 milijarde dinara, što je, kako je ocenio, najbolja naplata ikada. On je pozvao prisutne da rade više i bolje jer se „spaljena kuća“ teško obnavlja.

Premijer Vučić je za utorak 23. decembar najavio otvaranje nove topionice u Boru, a rešavanje problema Železare u Smederevu do 31. januara. On je upozorio na to da opštine i gradovi moraju prestati da gube novac na način na koji su to do sada radili, pa je „maleni Kosjerić“ zadužen za pet miliona evra, a da nije otvorena nijedna nova fabrika ili nijedno novo radno mesto.

„Usvojenog plana reformi moramo se držati kao pijan plota, što bi pokojni Broz rekao“, ukazao je Vučić i ponovio da u Srbiji više ne vladaju tajkuni već oni koje narod izabere, zatraživši podršku za kandidata koalicije okupljene oko SNS Bobana Jankovića. Lider SNS je u Mionicu došao u pratnji lidera socijalista i ministra za rad Aleksandra Vulina. Nešto kasnije tokom jučerašnjeg dana i DS je održala predizbornu konvenciju u ovom mestu, na kojoj su govorili predsednik stranke Bojan Pajtić, zamenik predsednika Izvršnog odbora Radoslav Milojičić, član Predsedništva Dragan Šutanovac i kandidat DS za predsednika opštine Milan Gavrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari