NIŠ: U Nišu je do 18 sati u drugom krugu predsedničkih izbora glasalo 37,15 odsto birača. Nebojša Ranđelović iz LDP ocenio je da je glasanje na deset birališta u niškoj opštini Crveni krst, na kojima je upisano 13.654 birača, „protivzakonito“ zbog toga što je biračima sprejom obeležavan levi, umesto desnog kažiprsta. Preporuka RIK je da se Nišlijama na ovim biračkim mestima obeležava levi kažiprst jer su oni prethodnog dana, u subotu 19. maja, glasali na ponovljenim izborima za odbornike Skupštine opštine, tako da im je desni kažiprst već obeležen.


NOVI PAZAR: Drugi krug glasanja za predsednika Srbije protekao je bez incidenta i velikih gužvi na biralištima u Novom Pazaru, ali uz veliku izlaznost. Do 18 sati glasalo je 52 odsto građana. Zanimljivo je da su tokom dana SDPS i SDP, putem SMS poruka pozivale građane da dođu ispred stranačkih prostorija, na proslavu pobede Borisa Tadića. Ozvučenja su već postavljena na ulici. Pripremljeni su pečeni jaganjci i ostali specijaliteti iz ovog kraja.

UŽICE: Od 69.446 Užičana sa pravom glasa, juče do 18 časova, prema podacima GIK-a, glasalo je njih 39,7 odsto. U odnosu na izbore pre dve sedmice, odziv je bio manji za 11 procenata. U Izbornom štabu SNS kazali su da će tek po zatvaranju birališta i prijema zapisnika saopštiti da li su imali prigovora na izbornu proceduru, a u odboru užičkih demokrata, novinarima je rečeno da će se njihovi predstavnici javnosti obratiti posle 21 čas.

KRAGUJEVAC: Prema podacima GIK, juče do 18 sati, na drugi krug predsedničkih izbora izašlo je 33,18 odsto birača, što je za preko 12 posto manje nego pre dve sedmice. Predsednik GiK Zlatko Milić za naš list kaže da su izbori na svim biračkim mestima u Kragujevca protekli bez ozbiljnijih nepravilnosti i incidenata.

SUBOTICA: Glasalo se na 109 izbornih mesta, a ukupno upisanih glasača je 130.954. Izbori su protekli bez većih nepravilnosti i pritužbi posmatrača, a do 17 sati glasalo je 35,09 odsto građana, odnosno za skoro šest odsto manje nego pre dve nedelje u prvom krugu.

NOVI SAD: Birači u Vojvodini glasali su juče i za drugi krug izbora za 60 poslanika za Skupštinu Vojvodine po većinskom sistemu. Do 19 sati, u Novom Sadu je glasalo 42,3 odsto birača, saopštila je Gradska izborna komisija. Kako je za Danas rekao predsednik GIK-a Predrag Zagorčić, na biralištima u Novom Sadu nije bilo incidenata.

Tuča u Vranju

Prema rečima očevidaca, na biračkom mestu broj 17 u Narodnom univerzitetu u Vranju oko podneva došlo je do sukoba nekoliko pristalica SNS i DS, ali bez većih posledica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari