Sveža krv u vrhu SNS znači jači rad na terenu i ulazak u novu, modernu fazu stranke, kaže za B92 nova potpredsednica SNS Marija Obradović.

Gostujući u Kažiprstu B92, ona je rekla da se novi potpredsednički tim poznaje i da će se dodatno angažovati u „terenskom radu“ i razgovoru sa građanima.

„Ima ozbiljnih ljudi, koji vole stranku i Srbiju, ima i mnogo eksperata na lokalu. Važno nam je da se uključe i oni koji nisu u SNS, kako bismo sprovodili razvojne planove po Srbiji“. kaže Marija Obradović.

Govoreći o svom izboru, kaže da ona pokazuje da demokratija vlada među naprednjacima. O protivljenju Jadranke Joksimović su pisali mediji, ali Marija Obradović kaže da su one „dobre koleginice“.

„Jeste, bio je glas protiv, ali se ne bih bavila tom temom. Mislim da je dobro to što možete da kažete da mislite da neko ne treba da bude potavljen negde. To je prava demokratska stranka, mi se tako ne zovemo, ali mi se čini da se oni koji se tako zovu ne rukovode istim principima“, rekla je ona.

Na pitanje o činjenici da je sada jedina žena u samom vrhu stranke, da se zalaže za rodnu ravnopravnost, ona je navela da u predsedništvu postoji „ženski lobi“.

„Tamo je devet žena od 42 člana, što je najveći broj dosad. Izuzetno su aktivne i očekujem da naprave dobre rezultate“, rekla je ona.

Imati „ženski lobi“ u partiji u kojoj je funkcioner Bratislav Gašić koji je smenjen sa ministarske funkcije zbog seksističkog komentara za nju je sasvim normalno.

„Ne bih bilo sa čim povezivala tu nesretnu okolnost za koju je Gašić platio izuzetno visoku cenu. To je skup primer, ali vam moram reći da je upravo Bata Gašić veoma cenjen član naše stranke, nije mu to zamereno“, kaže ona.

Kao predsednica Odbora za bezbednost u prethodnom skupštinskom sazivu, Obradovićeva kaže da bi nakon formiranja skupštinskih organa on mogao da ispita „slučaj Savamala“.

„Slučaj zaslužuje da se o njemu raspravlja na Odboru za bezbednost. Premijer je rekao da očekuje u narednih nekoliko dana izveštaje nadležnih organa, ali mi se čini da smo ponovo u medijima otišli daleko u igrama i predviđanjima. Treblao bi da se držimo činjenica, a prvo se govori o anketnom odboru o izborima“, kaže ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari