Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović najavio je da će 2. oktobra, na sednici Glavnog odbora DS, biti razmotren i ocenjen rad šefa diplomatije Vuka Jeremića, kao i rezultati koji su postignuti po pitanju Kosova u Generalnoj skupštini UN.


„Glavni odbor treba da pripremi izveštaj za predstojeću skupštinu stranke i da se osvrne na politiku, i spoljnu i unutrašnju“, rekao je Mićunović za B92. Na pitanje da li bi na sednici GO trebalo da se razgovara i o rezultatima politike u vezi s Kosovom i da se oceni rad ministra Jeremića, Mićunović je odgovorio potvrdno. „Sigurno će se o tome razgovarati… Mislim da treba da osvetlimo rezultate te politike, da li je bilo propusta, kao i da ocenimo krajnji rezultat. Ne znam ko će šta govoriti, ali znam da ću ja u svom govoru, u zatvorenom delu sednice, spomenuti i spoljnu politiku, kao što i inače radim“, rekao je Mićunović.

Predsednik Političkog saveta DS je kazao i da je „napravljena greška“ zbog toga što je prva rezolucija o Kosovu poslata u GS UN „bez dovoljno konsultacija“, kao i da smatra da je bilo „šumova u komunikaciji između našeg Ministarstva (spoljnih poslova) i Evropske unije“. Ko je za te propuste odgovoran biće tema rasprave na sednici Glavnog odbora, najavio je Mićunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari