Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije podnelo je krivičnu prijavu protiv Gorana Vlade Kerkeza, koji se predstavlja na društvenim mrežama kao vođa organizacije Crna ruka – zbog pretnji smrću, koje je preko Fejsbuka uputio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. Kako saznajemo od izvora bliskih MUP, Odeljenje za visokotehnološki kriminal u saradnji sa Tužilaštvom podnelo je krivičnu prijavu protiv osobe koja je uputila pretnje smrću premijeru, a s obzirom na to se on trenutno nalazi u Austriji, Srbija od te države traži određene informacije.


„Na osnovu regionalne saradnje koju Srbija ima sa Austrijom, očekujemo uskoro informacije u vezi sa ovim slučajem. Loptica je sada u njihovom dvorištu. Podneli smo krivičnu prijavu, oni su obavešteni. Istraga je, dakle, u toku“, rečeno je Danasu u izvorima bliskim MUP.

Agencija Tanjug prenela je juče da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo da je pokrenulo istragu povodom pretnji smrću premijeru Srbije, ali da još uvek ne može da potvrdi da li je Austrija stvarno zemlja „porekla“ postavljenih pretnji.

Osoba koja se na društvenim mrežama predstavlja pod imenom Goran Vlada Kerkez, odnosno kao vođa organizacije Crna ruka, napisala je pre dva dana: „Smrt Vučiću. Sloboda Srbiji. Ja kontrolišem sve ljude koji sada drže Vučića na nišanu.“ Juče je napisao da su ga pozvali iz salzburške policije i obavestili da je protiv njega podneta krivična prijava, odnosno da mu je zakazan termin za danas u osam ujutru da dodje na razgovor. On je nastavio da vređa premijera, ministra policije Nebojšu Stefanovića, ali i novinare u Srbiji. „Upravo je u toku tajni sastanak organizacije Crna ruka na kojem će biti doneta jednoglasna odluka da se posle likvidacije pacova Aleksandra Vučića a zbog sakrivanja istine o zločinu protiv mira koji su počinile zapadne tajne službe i njihove vlade u bivšoj Jugoslaviji – pod hitno izvrši genocid nad novinarima u Srbiji jer uspešno godinama kriju istinu o ovome zločinu zajedno sa svim Srbskim političarima pozicije i opozicije!!!“, napisao je takozvani vođa Crne ruke.

Srpski pokret obnove saopštava da se ne smeju ignorisati a ni potcenjivati pretnje smrću upućene premijeru Aleksandru Vučiću. SPO navodi i da je „mnogo tragičnih primera koji dokazuju da reči – kuršumi podstiču i najavljuju zločine“ i da je zato neophodno da osuda verbalnog terorizma bude masovna, javna i odlučna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari