Nakon optužbi za Heterlend, DS i SNS zajedno u Novom Bečeju? 1Foto: PrintScreen B92

U Novom Bečeju na pomolu je nova politička koalicija između DS i SNS, objavila je Slobodna medijska zona. Prema izvorima ovog udruženja, samo dan nakon objave DS da ni na jednom nivou neće ulaziti u vlast sa naprednjacima najavljuje se ova neobična koalicija a brzo zaboravljaju optužbe izrečene na račun demokrata o proneveri novca za obnovu dvorca Heterlend.

Iako je već postala praksa da lokal trpi najčudnije vrste kaoalicija ova je najočigledniji dokaz neprincipijelnosti obe partije, kažu u Slobodnoj medijskoj zoni.

– Naprednjaci su u opštini Novi Bečej osvojili 14 mandata, pridružio im se ubrzo i predstavnik SVM, tako da im sada za skupštinsku većinu fali još jedan odbornik. LSV je dobio sedam mandata, DS-ova opcija okupljena oko Milivoja Vrebalovog ima šest odbornika, a radikali tri. Postavlja se pitanje da li je Opštinski odbor SNS u Novom Bečeju za ovakvu koaliciju dobio blagoslov centrale, ili su na svoju ruku odlučili da zaborave sve optužbe, koje je tokom cele kampanje upućivao na račun Milivoja Vrebalova i Bojana Pajtića, Aleksandar Vučić i svi njegovi saradnici kao i to isto rukovodstvo OO SNS Novi Bečej – navodi u saopštenju Igor Stanković iz Slobodne medijske zone.

Konstitutivna sednica SO Novi Bečej zakazana je za sredu. 25. maj i tada će se videti da li su zarad vlasti po svaku cenu sve teške reči, hapšenja i pretnje koje su jedni drugima upućivali SNS i DS zaboravljene.

Dvorac Hererlend

Dvorac Heterlend, u Novom Bečeju, koji je trebalo da bude renoviran, za potrebe dece iz škole Milan Petrović, još od 2011. godine nije završen. Fond za kapitalna ulaganja APV, kao finansijer, odobrio nešto više od 156 miliona dinara, investitoru opštini Novi Bečej, a isplaćen je 81 milion. Ovaj slučaj dosad opoziciona stranka u Vojvodini SNS koristila je kao priliku za kritiku vlasti pod demokratama. Zbog rekonstrukcije Heterlenda, privođen je bio Milivoj Vrebalov, funkcioner DS i potpredsednik Skupštine Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari