Gordana Čomić, poslanica Demokratske stranke, juče je i zvanično zatražila od predsednice parlamenta Srbije Maje Gojković da u dnevni red sednice Skupštine Srbije, koja će početi u četvrtak, 16. aprila, bude uvršten predlog o formiranju anketnog odbora u vezi sa padom helikoptera. Navela je da će do četvrtka pokušati da dobije podršku i drugih poslaničkih grupa i da se nada da će one shvatiti koncept vladavine prava po kojoj je formiranje anketnog odbora dobro za sve.

„Razgovaraću sa svima u skupštini. Moje iskreno uverenje je da bi vladajuća većina trebalo sama da traži formiranje tog anketnog odbora. Ali za to je potrebno znanje o vladavini prava, ali nažalost njega nema, već ima samo poluobmana i kiča. DS neće odustati od traženja odgovora koje građani moraju dobiti, bez obzira na sve uvrede, hajku i etiketiranje“, kaže Čomićeva.

Objašnjavajući razloge zbog kojih je potrebno formiranje anketnog odbora, poslanica DS navela je da taj odbor ima pravo da sasluša svako lice za koje ima osnovanu sumnju da je učestvovalo u kršenju procedura koje su dovele do pada helikoptera kod Surčina, 13. marta, u kojem je stradalo sedam osoba.

Poslanik Srpske napredne stranke, Milovan Drecun, međutim, smatra da u ovoj fazi ne vidi razlog za formiranje anketnog odbora, jer su do sada podneta dva temeljna izveštaja komisija koja su, prema njegovom mišljenju, dovoljna da se od strane nadležnih utvrdi čija je eventualna odgovornost. „Tako velike tragedije zahtevaju vreme da se utvrdi odgovornost. Verujem nadležnim organima“, rekao je Drecun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari