Treća Srbija podržala je inicijativu Srpske narodne partije za izgradnju „Memorijalnog kompleksa srpskih žrtava genocida“. Kako ističe Aleksandar Đurđev, generalni sekretar Treće Srbije i jedan od lidera Srpske lige, negovanje kulture sećanja na žrtve srpskog naroda je obaveza, svih odgovornih aktera na političkoj sceni.


– Pozdravljamo i podržavamo inicijativu fondacije Aleksandar Nevski i Srpske narodne partije. Smatramo da kao odgovorni ljudi moramo podržati sve ideje slične ovoj. SNP na čelu sa gospodinom Popovićem pokretanjem ove inicijative se jasno definiše, kao odgovorna partija koja neguje kulturu sećanja. Zbog toga ćemo punog srca podržati ovu značajnu inicijativu – pojašnjava Đurđev.

On takođe podseća da je Treća Srbija kroz aktivnosti negovanja kulture sećanja i protivljenjem revizije istorije već ostvarivala saradnju sa brojnim pojedincima i organizacijama: „Ove vrednosti smo utkali u naš sistem političkog delovanja, obnovili smo spomenik Srbima streljanim u Petrovaradinu, pokrenuli smo prvu izložbu o logoru Jadovno u Srbiji, otrgli smo od zaborava sećanje na žrtve Novosadske Racije…“, ističe Đurđev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari