Dogovor Borisa Tadića i Dragana Đilasa i izmene Statuta i Programa DS posle sednice Glavnog odbora omogućavaju jedinstvo, ali to nije dovoljno.

Neću se povući iz trke za predsednika stranke i ne očekujem eksplicitnu Tadićevu podršku, kaže za Danas Branimir Kuzmanović, za sada jedini zvanični kandidat za predsednika DS na Izbornoj skupštini stranke zakazanoj za 25. novembar.

Kako ocenjujete dogovor Tadića i Đilasa?

– Ono što je urađeno na sednici Glavnog odbora u nedelju jeste potrebno za bolje funkcionisanje DS, jer omogućava jedinstvo stranke. Međutim, ne smatram da je to dovoljno. Deo oko merljivih rezultata praktičnih politika na kojem insistiram veoma je važan kako bismo iskoristili znanje i potencijal svih članova DS i kako bismo praktično mogli da poboljšamo rad i rezultate stranke kada ponovo bude došla na vlast.

Da li ćete se povući iz trke za predsednika?

– Ne povlačim se iz trke. Za predloge koje sam kandidovao u „Dogovoru za bolju DS“ imam podršku 90 odsto članova stranke od severa do juga Srbije. Vidim da je više od 60 odsto mojih predloga prihvaćeno u ovom trenutku. Mislim da DS može i više i bolje. Sada nemam pravo da odustanem.

Očekujete li podršku predsednika Borisa Tadića 25. novembra?

– Ne očekujem eksplicitnu podršku Borisa Tadića. Važno je da je on pokazao da u „Dogovoru za bolju DS“ ne vidi samo progres za stranku, nego i dobrobit za građane Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari