Aleksandar Vučić više ne želi da se bilo ko krije iza njega i to je jasno rekao. Ako opštine na čijem su čelu članovi SNS imaju rezultate i ako su sprovodili politiku stranke, pobediće lako na lokalnim izborima i bez ličnog učešća Vučića u kampanji u njihovim opštinama, kaže za Danas potpredsednik SNS Igor Mirović komentarišući izjavu predsednika naprednjaka i premijera Srbije da se neće pojavljivati u kampanji u opštinama u kojima vlast ne posluje domaćinski.

On dodaje da opštinama koje nemaju rezultate i koje nisu sprovodile politiku stranke ne može na izborima pomoći ni Gospod Bog.

* Nema više skrivanja iza bilo koga i jasna je poruka da pojedina opštinska rukovodstva moraju dobro da se zamisle nad svojim postupcima – ukazuje Mirović. On nije mogao da precizira o kojim opštinama je reč. 

* I Zorana Mihajlović, potpredsednica SNS, podržava ovakvu poruku predsednika stranke. Ona za naš list kaže: „Ako ne možemo da uredimo svoje, kako ćemo druge. Svako žanje kako je sejao.“

Vučić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao da je najveći problem Vlade Srbije zaduživanje na lokalnom nivou. Kako je objasnio, ta zaduživanja su katastrofalna i nedomaćinska. I on je zbog takvog ponašanja lokalnih vlasti uključujući i članove njegove stranke, rešio da te opštine zaobiđe u predstojećoj kampanji za lokalne izbore. 

„Imamo mnogo neodgovornih lokalnih samouprava. Naš konsolidovani budžet je mnogo veći problem od republičkog. Baš me briga za političke stranke, pa čak i kada je u pitanju moja“, rekao je Vučić u vezi s predstojećim lokalnim izborima.

 

Bez izbora

Vučić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao da ne razmišlja o izborima (republičkim) i da ih neće biti, kao i da se reforme sprovode zbog građana, a ne političkih poena. Kako je objasnio, SNS nema razloga da se plaši izbora, jer bi svakako imao „oko 40 odsto“.

 

Radna grupa za zakon o poreklu imovine

 

Premijer je, takođe, kazao da je Vlada formirala radnu grupu koja će pripremiti zakon o poreklu imovine, o kojem će se voditi javna rasprava. Kako je objasnio, radnom grupom će rukovoditi ministar pravde Nikola Selaković, a on lično će nadgledati njen rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari