Približava se trenutak kada će Aleksandar Vučić doneti odluku o tome ko će biti novi postizborni partner naprednjacima. On razmišlja da li mu je SPS uopšte potreban za buduću koaliciju, pošto će SNS na vanrednim izborima vrlo ubedljivo da pobede.

Dakle, biće jak stožer nove vlasti nakon početka pregovora sa EU, koji će birači da nagrade, a to čini SPS i ljude oko Ivice Dačića vrlo nervoznim – kaže za Danas direktor Centra za proučavanje alternativa Milan Nikolić povodom sve učestalijih javnih sporenja funkcionera SPS i SNS, gde je onaj sa spornom izjavom socijaliste Novice Tončeva najnoviji u nizu.

Prema rečima direktora CPA, Dačić misli da još uvek ima šanse da zadrži vlast i zato se čini da je on taj pomirljivi faktor između dve suprotstavljene strane. „Ali, ovi drugi u SPS oko Dačića, koji se plaše da će početi istrage protiv njih onog trenutka kada oni ne budu više na vlasti, ne mogu da sakriju nervozu“, ukazuje Milan Nikolić.

Ivica Tončev, član Predsedništva SPS, u jednom intervjuu navodno je žestoko kritikovao Vučića i SNS, rečima da „Srbija nije Severna Koreja pa da niko ne sme ništa da kaže protiv prvog potpredsednika Vlade“, ali je dan posle demantovao da je to izjavio. Međutim, nije negirao i svoju odbranu Branka Ružića, koji je porukom da veruje u nevinost uhapšenog vlasnika „Zekstre“ Dragana Đurića izazvao Vučićevu oštru reakciju. Tončev je kazao da Ružić ne bi trebalo da bude smenjen zbog te izjave i da je uveren da Dačić to neće dozvoliti.

U spor se odmah uključila i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović porukom da SPS zbog izjava svojih funkcionera „treba da se odredi da li je za istinsku borbu protiv korupcije i kriminala ili nije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari