Kad je sazrelo vreme da u Kragujevcu možemo da formiramo većinu, odlučili smo da pokrenemo inicijativu za smenu aktuelne gradske vlasti. Činjenica je da postoji kriza u funkcionisanju javnih preduzeća u Kragujevcu. Činjenica je, takođe, da grad više nema para da funkcioniše, a da lokalna vlast nema ni volje ni načina da nešto promeni. Mi imamo i volje i mogućnosti da se uhvatimo u koštac sa problemima, koji sve ozbiljnije opterećuju grad i njegove žitelje, kaže za Danas Radomir Nikolić, šef odborničkog kluba SNS u Skupštini grada Kragujevca.


On dodaje da će o inicijativi za smenu kragujevačke vlasti razgovarati sa svim strankama u gradu, kako sa onima u opoziciji, tako i onim drugim koje čine vladajuću većinu u Skupštini grada. Tvrdi da će opozicione stranke (SPS i DS) da podrže tu inicijativu.

Na pitanje da li je tačno da SNS računa na podršku 52 odbornika u lokalnom parlamentu, Nikolić odgovara da „tamo gde su 44 (što je većina u kragujevačkoj skupštini), tu su 50 odbornika“. Sve će se, prema njegovim rečima, znati za sedam do deset dana, do kada bi trebalo da bude sazvana sednica Skupštine grada po hitnom postupku na kojoj bi se raspravljalo o inicijativi za smenu kragujevačke vlasti.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović navodi za Danas da više ništa ne može i ne sme da tvrdi, jer naprednjaci, kako kaže, „otimaju, plaćaju, obećavaju, svašta rada samo da obezbede većinu“. „Ne smem više ni u koga da se zakunem“, kaže Stevanović, napominjući da pretpostavlja da je SNS sada pokrenula inicijativu za njegovu smenu, jer „želi da mu se osveti za to što smatra da je on prekjuče organizovao kragujevačke radnike da odu na beogradski protest protiv novog zakona o radu“.

Radomir Nikolić na ovu Stevanovićevu pretpostavku kaže da je apsolutno netačna.

Stevanović: Podmetanja naprednjaka

Veroljub Stevanović saopštio je da su „u nedostatku argumenata za polemiku oni koji se ne bave politikom već politikantstvom, javnosti plasirali još jednu dezinformaciju“ koja se odnosi na navodnu uplatu 150.000 evra iz budžeta grada KK Radnički, na ime učešća u evropskim ligama. „Lokalna samouprava grada Kragujevca prinuđena je tako da po ko zna koji put odgovara na laži i podmetanja SNS“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari