Prema poslednjem zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji brinu o zdravlju Tomislava Nikolića, zdravstevno stanje lidera SNS je posle 2,5 dana štrajka glađu i žeđu sinoć bilo ozbiljno i zabrinjavajuće. „Pacijent za sada stoički podnosi neuzimanje hrane i vode, ali je iznuren. Pokazuje znake dehidratacije i na trenutke je konfuzan“, rekao je član konzilujuma specijalna internista Ljubomir Ilić okupljenim novinarima u KBC na Novom Beogradu.


Na insistiranje novinara da im se objasni kakva terapiju Nikolić prima, Ilić je odgovorio da je to deo istorije bolesti pacijenta o čemu lekari ne mogu, iz zakonskih razloga, da govore u javnosti. On nije želeo da potvrdi raniju izjavu lekara Momčila Babića da Nikolić prima lekove za rad srca i protiv bolova.

Članovi konzilijuma takođe nisu mogli da kažu kada će primeniti neophodnu drugu medikamentalnu terapiju, jer je to, kako je naglasio neuropsihijatar Jovan Marić, stvar lekarske procene. Marić je rekao da se Nikolićevo zdravstveno stanje procenjuje iz minuta u minut. Lider SNS juče popodne primio je u bolesničkoj sobi grupu novinara kojima je rekao da je relativno dobro – prošla mu je glavobolja, ali ima problem sa želudcem. Na pitanje da ći će obustaviti štrajk Nikolić je odgovorio da ga na to ubeđuju i doktori i predsednik Srbije, ali da drugi ćute i da on nema dilemu.

Nikolić je svima koji tvrde da ne štrajkuje glađu i žeđu poručio da bi im bilo bolje da ćute, „jer on nije u to ušao da bi se igrao sa sobom, svojom porodicom i decom“. Supruga lidera SNS Dragica Nikolić rekla je novinarima da je Nikolićevo stanje sve lošije, ali da niko ne može da ga nagovori da odustane od štrajka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari