Posle višemesečnog mrcvarenja i sluđivanja građana idejom o „tajnoj platformi“ najdirektnije je potvrđeno ono o čemu je LDP govorio, a to je da ne postoji saglasnost vladajuće većine oko zajedničke platforme za rešavanje kosovskog problema.

Jasno je da se iza rasprave u Skupštini Srbije o rezoluciji koja se po svom karakteru ne razlikuje od svih prethodnih, samo krije neozbiljnost i nepostojanje vizije ljudi koji zemlju vode – kaže za Danas Čedomir Jovanović, predsednik LDP, povodom usvajanja rezolucije i platforme o KiM.

Prema njegovim rečima, najavljena sednica Skupštine izgubiće svaki značaj, jer će se ponovo razgovarati o rezoluciji koja je izraz politike koja nije spremna da ponudi ništa novo osim ponavljanja već toliko puta izgovorenih fraza. „Parlament se u potpunosti obesmišljava, jer se tajnom proglašava platforma koja očigledno ne postoji i predlaže usvajanje rezolucije koja apsolutno ne može da utiče na situaciju na Kosovu ili briselske pregovore. Zbog toga se sednica unapred osuđuje na ritualno zaklinjanje u Kosovo, bez ambicije da se ozbiljno razgovara o načinu na koji se problemi mogu rešavati“, ističe Jovanović.

Predsednik LDP kaže da bi ova stranka bila spremna da podrži rezoluciju koja bi donela promenu kursa, prikazala Srbiju kao konstruktivnog partnera koji je izvukao pouke iz grešaka iz prošlosti, spremnog da najzad odustane od politike koja je gotovo obrisala Srbe sa prostora Kosova, a od Srbije napravila najnesrećniju evropsku zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari