Predsednik Pokrajinskog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) za Kosovo i Metohiju Ranđel Nojkić izjavio je da podelu Kosova zagovaraju srpski lideri sa severa Kosova, a ne stranci. On smatra da državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović „ne govori istinu“ kada tvrdi da stranci iniciraju podelu Kosova.

„Ta ideja o podeli postoji još iz devedesetih godina, kada je osnovano Srpsko nacionalno veće (SNV) u Leposaviću“ sa ciljem da se te opštine pripoje Srbiji, tvrdi Nojkić i dodaje da je Ivanović jedan od lidera koji se zalažu za podelu Kosova. „On je to je nezvanično govorio i dok smo bili, kao Srpska lista, u institucijama Kosova“, rekao je Nojkić.

On smatra da „Ivanović samo manipuliše u svojim izjavama“ i tvrdi da „lideri sa severa žele jednu potpuno relaksirajuću situaciju za njih, ne pominjući Srbe koji žive južno od Ibra i posledice po nas“.

„Njih nikada nije zanimalo šta se dešava sa Srbima južno od Ibra i kakve probleme imamo da bismo preživeli. Zato ih ne zanimaju ni posledice ideje o podeli, koje bismo imali najviše mi koji živimo van severa Kosova i Metohije“, rekao je Nojkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari