Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je i da je Srbija ponosna na to kako glumac Velimir Bata Živojinović i teniser Novak Ðoković predstavljaju zemlju u Kini, gde su veoma poznate i popularne ličnosti, i dodao da želi da se na pomen Srbije u Kini zna da je reč o prijateljskoj zemlji.

Vučić je ovo rekao odgovarajući na pitanja novinara.

Kako je dodao, njegova želja je da kada se čuje reč Srbija građani Kine znaju da je reč o prijateljskoj zemlji koja vodi ozbiljnu i miroljubivu politiku i da mogu da kažu da je to slobodna, samostalna zemlja koja sama donosi svoje odluke. On je primetio da i Ðokoviću veoma prija ambijent u Kini što, kako je rekao, potvrđuje i činjenica da baš na turnirima u toj zemlji nije izgubio nijedan meč. „Mislim da nije izgubio nijedan meč ili skoro nijedan, ali ministri u mojoj vladi se uopšte ne razumeju u sport i ne mogu sad to da proverim“, uz osmeh je dodao Vučić.

Kineski premijer je na to dodao da je u Kini poznata i srpska rakija loza za koju je čuo da je sve bolja što je starija. „ Tako je i sa prijateljstvom Srbije i Kine“, zaključio je Li. On je rekao i da je od premijera Vučića, tokom ova dva dana, naučio da pozdravi i zahvali se na srpskom i u šali kazao da je, ako je pogrešio, za to kriv šef srpske vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari