Ministar za KiM Goran Bogdanović juče nije mogao da potvrdi da li je Beograd dobio nove uslove za sticanje statusa kandidata za EU, pre svega u vezi s Kosovom, ali kaže da ga ne bi čudilo da je „deo država članica Unije izašao s novim uslovljavanjem“.

Bogdanović ističe da je Srbija već počela sa „realizovanjem na terenu briselskih sporazuma o carinskom pečatu, matičnim knjigama, a počelo je i uklanjanje barikada, koje će trajati i narednih dana“.

– Na tome radimo ne zbog kandidature, već pre svega zarad poštovanja dogovora postignutih u Briselu u dijalogu s Prištinom, kao i zbog stabilizacije stanja na terenu. Mediji nedovoljno i netačno izveštavaju. Od Raške do Zvečana više nema barikada, postoje samo dežurstva – tvrdi Bogdanović u razgovoru za Danas.

On nije želeo da zvanično komentariše pitanje zbog čega su, bez odluke Kriznog štaba četiri srpske opštine, barikade najpre uklonjene u Leposaviću, gde je na vlasti DS, čiji je Bogdanović funkcioner. S druge strane, s terena stižu suprotne informacije. Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić prekjuče je izjavio za Danas da je uklonjena samo manja barikada između Leposavića i prelaza Jarinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari