Otvaranju Pupinovog mosta juče su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije, ali ne i parlamentarci opozicionih stranaka, koji, kako se čulo, nisu dobili poziv „za organizovani izlet u radno vreme na Dunav“.

Organizovani odlazak na most vladajuće većine bio je i razlog zbog čega je sednica parlamenta juče bila podeljena u dve etape – završetak rasprave o amandmanima na zakon o izvršenju i obezbeđenju u ranim jutarnjim satima, dok je glasanje odloženo za popodne.

„Poslovnik o radu nigde ne govori o izletima u toku radnog vremena, niti predviđa da neki poslanici daju kvorum pa da posle toga idu na stranačka dešavanja autobusima koji ih čekaju ispred Narodne skupštine Srbije. Ko je platio te autobuse i od čijih para“, upitao je juče poslanik SDS Janko Veselinović predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković.

Na negodovanje naprednjaka da nije u pitanju stranačko opkupljanje, Veselinović je upitao i zašto onda nisu pozvani poslanici SPS, JS, SDS, DS i svih ostalih stranaka. „Pozvani su samo naprednjaci, a njihova jedina zasluga oko izgradnje tog mosta Zemun-Borča je ploča sa imenom mosta koja je tamo postavljena.

Odgovarajući Veselinoviću na primedbe o izletu u radno vreme, Gojkovićeva je objasnila da predsednik parlamenta može da utvrdi i drugo radno vreme, ali da izleti nisu predviđeni niti ih ima. Navela je i da ne zna ništa o autobusima za prevoz poslanika.

„Što se tiče poziva opoziciji, zaista ne znam o čemu se radi, ali eto ja vas kao predsednik parlamenta pozivam da svi dođete na otvaranje mosta”, rekla je Gojkovićeva, ali joj je Veselinović uzvratio da SNS ne može da se odazove pozivu. ”Nismo pripremljeni adekvatno, nismo poneli zastave i sendviče”, rekao je Veselinović.

Na to je reagovao i Zoran Babić, šef skupštinskih naprednjaka, upitavši na kom pikniku su poslanici bivšeg režima kada ih nikada nema u skupštinskim klupama. ”Poslanici SNS su ovde i u ponoć i u podne, ali su opasne tvrdnje Veselinovića da građanin ove zemlje nema slobodu”, reagovao je Babić ,a Marijan Rističević, poslanik sa liste SNS predložio je da se SNS obezbedi kombi u koji mogu svi da stanu, kako bi i oni videli most na Dunavu .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari