Dve nedelje uoči lokalnih izbora u Majdanpeku, zakazanih za 7. septembar, počela je borba za svaki glas. Da se izbori bliže, pokazuje i saopštenje LDP u kome se tvrdi da su „funkcioneri i članovi Srpske napredne stranke tokom proteklog vikenda, predvođeni predsednikom Opštinske izborne komisije fizički napali aktiviste LDP koji su u Majdanpeku obavljali predizborne aktivnosti“.

Ta stranka upozorava i da će izbore smatrati neregularnim, ukoliko se ovakvi vidovi pritiska nastave. U SNS, međutim, tvrde da LDP na ovaj način pokušava da skrene pažnju glasača, a da sukoba nije bilo, niti će biti.

Liberalno-demokratska partija pozvala je i juče državne organe da ponovo ispitaju sve okolnosti incidenta u Majdanpeku, navodeći da su razočarani saopštenjem MUP-a Srbije koji, bez provere navoda, govori kako se nikakav napad zapravo nije ni dogodio.

Luka Petrović, šef izbornog štaba SNS u Majdanpeku, tvrdi za Danas da niko iz redova SNS nije nikome pretio, a kamoli se fizički obračunavao sa bilo kojim političkim protivnikom. „Očigledno da, u nedostatku svog programa, nevidljive stranke posežu za plasiranjem ovakvih notornih laži i besmislica. Uostalom, tokom proteklog vikenda održan je koncert Amadeus benda, kome je prisustvovalo više od tri hiljade ljudi, a da nije zabeležen nijedan incident“, navodi Petrović, a sličan komentar juče je imao i Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije, koji je tokom proteklog vikenda u Majdanpeku otvorio obnovljenu izletničku pećinu.

Iako je Demokratska stranka odmah osudila napad na aktiviste LDP u Majdanpeku, uz konstataciju da SNS nastavlja sa bahatim ponašanjem, Dragan Popović, predsednik opštinskog odbora DS, kaže za Danas da mu nije poznato da je nekog sukoba bilo i da takve tvrdnje najradije ne bi komentarisao.

Inače, 18.000 građana Majdanpeka 7. septembra biraće 31 odbornika u lokalnom parlamentu, jer je Vlada Srbije 30. maja raspustila lokalnu skupštinu.

Proglašeno sedam lista

Predsednik opštinske izborne komisije Dejan Škorić ističe da je proglašeno sedam izbornih lista – „Aleksandar Vučić – SNS“, „Ivica Dačić – SPS – PUPS- JS- SDPS“, DS. Slede „Vlaška stranka“ , a potom pod brojem pet Grupa građana „Okupljanje za Majdanpek i Porečje“, koju čine predstavnici LDP, NDS, URS. Na izborima učestvuje i lista Grupa građana „Dosta je bilo – Saša Radulović“ kao i pod brojem 7. izborna lista „SPO – Iskreno za Majdanpek – Vladimir Božić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari