Bojan Pajtić, lider Demokratske stranke, neće da razgovara sa predsednikom SDS Borisom Tadićem, koji mu je poručio da može da mu se obrati za razgovor u svakom trenutku o eventualnoj saradnji pod određenim uslovima. Pajtić navodi da ne razume čemu razgovori sa Tadićem koji napada opoziciju.

Gospodin Tadić je gro svoje izjave posvetio napadima na opoziciju. Uopšte ne razumem o čemu razgovarati u uslovima kada mu je sve vreme glavna tema opozicija – rekao je Pajtić za Danas, odgovarajući na pitanje hoće li se obratiti Tadiću za razgovor. Tadić je u nedelju izjavio da saradnja sa DS može da se desi, ali da za to postoje vrednosni preduslovi, kao i da lider DS Bojan Pajtić može da se obrati za razgovor u svakom trenutku. On je rekao i da je napustio DS, jer nije mogao da dozvoli da se stekne utisak da on stoji iza svega što se dešavalo u toj stranci.



 

„Nisam hteo da stojim iza koalicija koje su, po mom mišljenju, bile vrednosno neodržive i tu mislim na Zorana Živkovića i Novu stranku“, kazao je Tadić i dodao da ne može da sarađuje sa ljudima koji su njemu, kao predsedniku Srbije, kreirali ogromne probleme koje nije mogao da razreši godinama nakon njihovog upravljanja zemljom.

„Nikada nisam mogao da razrešim aferu privatizacije 'Lukoila', imao sam problem na međudržavnom nivou sa Rusijom, a nisam imao nikakve veze sa tom privatizacijom“, naveo je Tadić. On je dodao i da Pajtić treba da reši svoj problem, Razvojnu banku Vojvodine, koji je on generisao.

Podsetimo, povodom najave saveza SDS i LDP, Pajtić je za naš list naveo da ne veruje u opoziciono opredeljenje stranaka koje se pred izbore sete da su opozicija. „Mogli bi ih smatrati opozicijom ako se javno i pismeno obavežu da posle izbora neće ući u koaliciju sa Aleksandrom Vučićem i njegovom strankom“, istakao je Pajtić. On smatra da će „savez LDP i SDS imati punu medijsku i logističku podršku režima Aleksandra Vučića, jer u tom savezu ima onih koji javno tvrde kako treba dati podršku Vučiću“. „Mi smo okupili savez stranaka koje su jasna i nedvosmislena opozicija režimu. Te stranke, sindikati i organizacije demokratske orijentacije su imale hrabrosti i želje da sa nama, širom cele zemlje, javno organizuju demonstracije protiv vlasti i da raskinu svaku saradnju sa SNS čak i na lokalnom nivou. Stranke koje ste pomenuli se nisu pridružile našoj borbi“, zaključio je Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari