Sa velikim zadovoljstvom ću se odazvati pozivu za saslušanje s obzirom na to da sam žrtva prisluškivanja. Izjavu ću, sa sve dokazima o reketiranju strane kompanije, dati nadležnim organima, nakon povratka iz Brisela, iako znam da ova vlast neće samu sebe hapsiti zbog reketiranja. Ali promeniće se i ova vlast, kao i svaka. Kad tad će odgovarati, kaže za Danas lider Demokratske stranke Bojan Pajtić, povodom vesti da mu je policija juče uručila poziv za saslušanje kod tužioca, zbog afere vetroparkovi. Kako su naveli beogradski mediji, Pajtiću je poziv dostavljen na radnom mestu u Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu.

Dodaje se da taj poziv lider DS nije lično preuzeo, jer je na službenom putu u Briselu, ali su ga uzeli njegovi saradnici koji će mu ga dati po povratku. MUP je juče tokom dana potvrdio da je Pajtiću uručen poziv po zahtevu tužioca za prikupljanje obaveštenja u predistražnom postupku povodom optužbi da je direktor EMS Nikola Petrović tražio dva miliona evra od Lidije Udovički.



Petrović je saslušan i poligrafski testiran i prošao je „detektor laži“. Pajtić je ranije rekao da je spreman za poligrafsko ispitivanje u vezi sa njegovim prisluškivanjem, ali ne i na „poligraf ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića“ zbog, kako je naveo, „neistina koje je izneo o toj aferi“. Kako pišu mediji, i Lidiji Udovički je poziv ostavljen na kućnoj adresi u Beogradu na kojoj nije pronađena.

U javnosti su plasirani transkripti razgovora Pajtića i Udovički, u kojima se pominje da je Petrović navodno od Udovički tražio dva miliona evra kako bi se na EMS priključio vetropark te firme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari