Od strane PU Novi Sad sam pozvan da u toku ove nedelje dam iskaz po krivičnoj prijavi koju je NVO Kanvas podnela protiv Miroja Jovanovića, potpredsednika Treće Srbije, i mene kao predsednika“, navodi se u pisanom saopštenju Miroslava Parovića, predsednika Treće Srbije.


„U prijavi se teretimo da smo uznemiravali javnost i širili paniku tako što smo na konferenciji za medije 11.12. 2014. izneli saznanja da Kanvas i Srđa Popović učestvuju u pripremama političke destabilizacije Srbije, ali i čitavog regiona, tj. onih država koje se nalaze na trasi evropskog koridora 10. Takođe, na pomenutoj konferenciji i kasnije na raznim medijskim nastupima sam ukazivao da je Kanvas zvanično stavljen na listu terorističkih organizacija u UAE, kao i to da su Srđa Popović i ekipa aktivno radili na podizanju revolucija u Srbiji, Gruziji, Ukrajini, Egiptu i mnogim drugim državama širom sveta. Kao savesni građani, potpredsednik Jovanović i ja smo se odazvali na poziv policije, i dali svoje izjave na određene okolnosti, sa predlogom da se smehotresne prijave S. Popovića odbace kao potpuno neosnovane“, navodi se u izjavi. Dodaje se da Parović stoji iza svih izjava na ovu temu, kao i da je imao priliku da nadležne državne organe pita o dokazima koji opovrgavaju njegove tvrdnje.

„Lično sam veoma zadovoljan zbog toga što sam tužen od strane Kanvasa jer ću konačno imati prilike da pred nadležnim državnim organima otvorim pitanje spaljivanja skupštine 5.10.2000, pitanje kriznih štabova koji su bili uvertira u pljačkašku privatizaciju tokom dvehiljaditih. Otvoriću i pitanje uloge mnogih još uvek aktivnih političara u svim tim dešavanjima, jer smatram da neko konačno mora da odgovara za sva zla koja su ovom narodu nanesena u toku dvehiljaditih“, navodi Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari