Potpredsednik DS Dušan Petrović, povodom odluke poslanika SPO da ne učestvuju u radu Skupštine Srbije, izjavio je da veruje da će „u vrlo bliskoj budućnosti biti pronađeno rešenje“.

Ipak, kako je upozorio u izjavi novinarima, veoma je visok rizik da sednica parlamenta zakazana za sutra ne bude održana, „a oni zbog kojih bude doneta takva odluka preuzeće na sebe veliku odgovornost“.

Vanredna sednica Skupštine Srbije, na čijem dnevnom redu su predlozi odluka o izboru člana Visokog saveta sudstva i o izboru javnih tužilaca, te o zaduživanju Robnih rezervi, zakazana je za sredu, 8. februar, i poslednja je u ovom sazivu parlamenta.

Poslanici SPO saopštili su da neće učestvovati u radu sve dok se ne razreše bivši visoki funkcioneri te stranke, ministar vera i dijaspore Srđan Srećković i državna sekretarka Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Sanja Čeković.

Upitan da li aktuelni „rat saopštenjima“ između DS i naprednjaka znači početak predizborne kampanje demokrata, Petrović je rekao da ne vidi da se nešto promenilo u poređenju s prethodne četiri godine.

„To je politika u našoj želji, a i ne vidim da se mnogo razlikuje od politike u drugim parlamentarnim demokratijama“, ocenio je Petrović, zaključivši da će predizborna kampanja biti veoma oštra.

„Ostavka ili razrešenje“

DS i Srđan Srećković su odgovorni zbog toga što je održavanje sednice Skupštine Srbije dovedeno u pitanje, saopštio je portparol SPO Nemanja Starović. Postojeća situacija može se veoma lako rešiti ostavkom ministra Srećkovića ili predlogom za njegovo razrešenje, koji Vlada Srbije može doneti na telefonskoj sednici, istovremeno kada se bude odlučivalo o ministarki omladine i sporta, stav je SPO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari