Igor Mirović, potpredsednik SNS, potvrđuje za Danas da ova stranka ima plan od devet tačaka o najbitnijim potezima koncentracione vlade, o kojem je naš list juče pisao. On ukazuje da ima puno posla, ali da osim SNS i SVM, koji to razumeju, DS ne želi da se njima bavi i opstruiše ideju o koncentracionoj vladi. Zbog toga Mirović nije optimista da će koncentraciona vlada biti brzo formirana.

Osim usvajanja budžeta Pokrajine, zakona o finansiranju koji bi sadržao elemente za izradu budžeta, usaglašavanja vojvođanskih akata sa Statutom i Ustavom i plana štednje, o čemu je Danas već pisao, Mirović navodi da su neki od hitnih poteza i usvajanje zakona o nadležnostima Vojvodine, donošenje u Skupštini Vojvodine čitavog niza formalnih odluka koje nisu usvojene posle usvajanja Statuta, ali i rad na velikim infrastrukturnim investicijama.

Prema njegovim rečima, plan naprednjaka je radni dokument o kojem je postignuta saglasnost unutar SNS i koji će oni predstaviti najpre SVM, ali i ostalim strankama s kojima budu razgovarali o formiranju koncentracione Vlade. On očekuje da i druge stranke predlože šta treba raditi, ocenjujući da DS ne razume situaciju u kojoj je Vojvodina.

– Zato nisam optimista da će se situacija u Vojvodini brzo rešiti, jer ima puno ograničavajućih faktora oko formiranja koncentracione vlade o kojoj treba početi razgovore što pre. Osim DS, koja ne želi da vidi realnost, puno je malih stranaka u Skupštini Vojvodine s kojima treba razgovarati i postići dogovor što svakako neće biti lako – zaključuje Mirović.

On ukazuje da već od maja sledeće godine vlast u Vojvodini ulazi u poslednju godinu mandata i da od tada počinje da teče redovan rok za održavanje izbora.

Saradnja sa Vladom Srbije

– Rad na infrastrukturi podrazumeva saradnju sa republičkim organima. Na primer, izgradnja puta od Beograda do Zrenjanina, zatim od Novog Sada do Rume. Mnogi projekti stoje od maja i treba ih pokrenuti – objašnjava Mirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari