Polemika o tome ko je kriv za incident koji se pre dva dana dogodio u skupštinskoj sali kada je Zoran Živković vlast nazvao stokom, a vladajuća većina odgovorila njegovim izbacivanjem iz skupštinske sale, nastavljena je juče u skupštinskom holu.

Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS, pozvao je medije da imenom i prezimenom kažu da su za incident odgovorni premijer Aleksandar Vučić, potpredsednik skupštine Igor Bečić, a da pri tome ne treba abolirati ni Zorana Živkovića, poslanika Nove stranke. Aleksandar Martinovi , zamenik šefa poslaničke grupe SNS, međutim smatra da je DS jedini i isključivi krivac za „zlo koje se dogodilo građanima Srbije u poslednjih 12 godina“, a ne premijer Aleksandar Vučić, kako to demokrate, tvrde.

„Jedan novi politički trend u Srbiji postoji – hajde da građanima ogadimo skupštinu kao jedino preostalo mesto gde opozicija i misleći ljudi mogu nešto da kažu. Hajde da građanima pokažemo da je skupština cirkus, da im objasnimo da je premijer došao smireno, normalno razgovarao, a da je opozicija bez razloga uputila njemu uvrede“, objasnio je Stefanović, dodajući da je Vučić u skupštinu došao vidno uzrujan, nervozan da se verbalno obračuna sa predstavnicima opozicije. On napominje i da su svi koji su gledali prenos mogli da vide maltretiranje opozicije koje se nastavilo 2,5 sata, ali da ni to neće ućutkati opoziciju.

„Baron Minhauzen zvani Borko Stefanović kaže da je za lošu atmosferu u skupštini odgovoran predsednik vlade Aleksandar Vučić. To je još jedna u nizu laži i izjava koja potvrđuje da su jedini argumenti DS mržnja, pakost I ljubomora na sve ono što radi Vučić, a za šta oni nisu imali hrabrosti dok su imali apsolutnu vlast“, rekao je Aleksandar Martinović novinarima u Skupštini, i dodao da su demokrate odgovorne za pljačkašku privatizaciju, saradnju sa tajkunima i mafijašima, za to što su omogućili pljačkanje Razvojne banke Vojvodine i Univerzal banke. On je naveo i da SNS samo pokušava da ispravi sve što je loše urađeno od 2000. do 2012. godine u Srbiji. U tom kontekstu, Martinović je upitao Stefanovića, odakle će predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić da vrati više od 400 miliona evra koje je „ukrao iz Razvojne banke Vojvodine, kao i pare koje je pokrao iz Fonda za kapitalna ulaganja…“Novac je nestao, niko ne zna gde je i danas nam ti ljude drže lekcije o pristojnosti“, zaključio je Martinović.

LDP: Nebitna stranačka prepucavanja

Liberalno-demokratska partija saopštila je da građane ne interesuju svakodnevna prepucavanja političara, a da izlaz iz tunela u kojem se nalazi Srbija građani moraju videti već početkom 2015. godine. „Prepucavanja nisu rešenje kada se nalazimo u tunelu iz koga nema izlaza bez zajedničkog dogovora. Građani izlaz moraju da vide već početkom 2015. godine“, navodi se u saopštenju LDP.

Pajtić: Restriktivna politika Vlade

Niš – Predsednik DS Bojan Pajtić rekao je u Nišu da je politika aktuelne vlade izrazito restriktivna prema srednjem sloju koji je stub svakog društva. „Tim ljudima se danas smanjuju plate, tim ljudima se smanjuju penzije, smanjuju se plate i penzije onima koji nisu bili glasači SRS niti podržavaju u velikom broju SNS“, rekao je Pajtić u Nišu govoreći o učinku aktuelne vlasti u ovoj godini. Pajtić je, na konferenciji za novinare, rekao da će smanjenje plata i penzija dovesti do manjeg prometa i da će recesija biti sve izraženija, privreda će biti slabija, a priliv u budžet će biti manji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari