Svega dva dana pred lokalne izbore u Vrbasu, gde su na vlasti DS, SPS, PUPS, LDP i LSV, predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio je taj grad, gde je obišao jedno poljoprivredno gazdinstvo, a potom razgovarao i sa omladinom o lokalnim problemima.

Iako je po izboru na mesto predsednika Republike Nikolić podneo ostavku na funkciju u SNS i zamrzao članstvo u stranci, postavlja se pitanje da li je poseta predsednika slučajno zakazana u vreme predizborne kampanje u Vrbasu.

Poseta predsednika Srbije Vrbasu zakazana je ove sedmice, odnosno dva dana ranije, rečeno je Danasu u Službi sa saradnju sa medijima predsednika, iako su izbori za lokalni parlament u ovom gradu raspisani još u avgustu ove godine. U pres službi predsednika dodaju i da ta poseta nema veze sa izborima i kampanjom.

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić ističe za Danas da pojavljivanje bilo koga u vreme kada nije izborna tišina ne može da predstavlja remećenje izbornog ciklusa. „Zabrana predsedniku države i svih građana da se pojavi u bilo kojoj opštini i razgovara sa građanima bila bi protivustavna. Ne vidim lošu poruku niti razlog za brigu zbog posete Nikolića Vrbasu“, objašnjava Babić.

Aleksandra Jerkov, portparolka DS, koji je na izborima pre četiri godine osvojio najveći broj glasova, kaže za Danas da Nikolićevu posetu Vrbasu treba da objašnjavaju oni koji žele da veruju da je taj njegov potez slučajnost i da nema veze sa lokalnim izborima.

„To sve pokazuje da je ostavka Nikolića u stranci ustvari velika farsa. Očigledno je da se on svrstava u kampanji na stranu jedne političke stranke. To jeste njegovo pravo, ali time onda obmanjuje građane govoreći da je on predsednik svih građana Srbije“, napominje Jerkov.

I LDP je juče saopštio da se predsednik Srbije posetom poljoprivrednom gazdinstvu kod Vrbasa uključio u izbornu kampanju SNS pred lokalne izbore. Liberalno-demokratska partija navodi da je Tomislav Nikolić zloupotrebio predsedničku poziciju u partijske svrhe i da je time „poništio iluziju o sebi kao nadstranačkom predsedniku“.

„Krediti za navodnjavanje“

Vrbas – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je juče u Vrbasu da će u narednih desetak dana poljoprivrednicima biti ponuđeni krediti za uvođenje sistema za navodnjavanje. „Vlada mora dobro da povede računa da ne bude povlašćenih prilikom davanja ovih kredita“, rekao je Nikolić i dodao da „svako mora dobiti pravo da navodnjava svoje zemljište“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari