Zvanični pregovori stranaka o formiranju vlasti u Beogradu još nisu počeli, ali se vode neformalni razgovori, saznaje Danas iz izvora u SNS.

Prema nezvaničnim informacijama, konsultacije o eventualnim koalicijama na gradskom nivou počeće verovatno od utorka, 22. aprila, za kada je zakazan i sastanak dosadašnjih šefova odborničkih grupa u beogradskom parlamentu. Na sastanku će se prvenstveno razgovarati o konstitutivnoj sednici Skupštine Beograda, koja će biti održana u sredu, 23. aprila.

Prema rečima sagovornika Danasa iz SNS, od utorka će početi pregovori o tome koje će sve stranke činiti beogradsku vlast. Na pitanje da li će socijalisti tu učestvovati, kao i u Vladi Srbije, nezvanično nam je rečeno da se još ne zna, jer „nije utvrđena saradnja sa SPS ni na republičkom nivou“.

Jedini koji je tokom jučerašnjeg dana odgovorio na pitanje Danasa, član Privremenog veća Beograda i odbornik DSS Andreja Mladenović, istakao je da za sada nije bilo nikakvih zvaničnih razgovora niti najava o formiranju gradske vlasti, ali da očekuje da će se to desiti verovatno pre konstituisanja Skupštine grada.

Kako je ranije najavljeno, u utorak na sastanku šefova odborničkih grupa, koji su zakazali predsednik i sekretar Privremenog veća Siniša Mali i Goran Vesić, razgovaraće se o toku konstitutivne sednice 23. aprila, o uspostavljanju radnih tela skupštine i rasporedu sedenja odbornika.

U sredu će početi da ističe rok od 30 dana za izbor gradonačelnika i Gradskog veća, ali su iz SNS najavili da će sve biti završeno i pre roka.

Mandati

Najviše odbornika u Skupštini grada, podsetimo, imaće lista predvođena SNS – 63, DS će imati 22, SPS-PUPS-JS 16, a DSS devetoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari