Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sa premijerom Albanije Edijem Ramom očekuje dobar i plodotvoran razgovor i da smatra da je „na najbolji mogući način zaštitio nacionalne interese, jasno stavljajući svima do znanja da Srbija želi mir i stabilnost u regionu“.

Svaka nestabilnost u regionu najviše smeta Srbiji i mnogi bi želeli da Srbiju sruše preko izazivanja nestabilnosti, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o poseti albanskog premijera i njegovom planu posete koji je, kako pišu mediji, dostavljen Vladi Srbije. Premijer je na pitanje da komentariše pisanje pojedinih medija da je Rama tražio da se održi miting ili javni skup u Preševu, rekao da baš nije sve tako pisalo i da će se tek videti šta će od svega toga biti. Odgovarajući na pitanja, rekao je da je navodne zahteve da se Rami uruče ključevi Beograda i da se održi skup u Preševu shvatio kao provokaciju, ali i da iskreno misli da su oni koji su organizovali incident na stadionu Partizana sa zastavom Velike Albanije time pokazali svoju slabost i nemoć.

Komentarišući da su građani Srbije u suštini i u većini nakon incidenta na stadionu reagovali dobro i odlično razumeli sve poruke, naveo je i da je, nažalost, bilo pojedinaca koji su reagovali pogrešno.

„Razlike između nas i njih, na šta sam ponosan, ogledaju se u tome što smo mi pohvatali sve napadače i na albanske i goranske poslastičarnice, i džamiju, od prvog do poslednjeg svi su pohapšeni, a oni se i dalje hvale dronovima i zastavama“, poručio je Vučić u obraćanju novinarima povodom 6 godina SNS čiji je lider.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari