Prema pisanju prištinskog lista Ekspres, još aktuelna vlada Hašima Tačija planira da uvede sankcije Rusiji rukovodeći se potezima Evropske unije.

Savetnik ministra inostranih poslova Basmir Džemaj rekao je da su „vlada i ministarstvo koordinirali i analizirali mogućnosti uvođenja sankcija protiv Rusije kao što su to učinili naši partneri SAD i EU“. „Preduzeli smo sve mere i zakonske pripreme i ostaje samo vladi da stavi na snagu tu odluku“, kazao je Džemaj.

A prištinski list Lajm preneo je da član opozicionog bloka Fatmir Limaj nije prisustvovao sastanku u američkoj ambasadi u Prištini, na kojem su bila druga dva lidera koalicije Isa Mustafa i Ramuš Haradinaj. Prištinski list prenosi da se Limaj dovezao u istom automobilu kao i Haradinaj i Mustafa, ali mu nije bilo dozvoljeno da uđe u prostorije ambasade. Ambasada Sjedinjenih Američkih Država nije želela da komentariše bilo šta o Limaju, ali je potvrdila da su sastanku prisustvovali Mustafa, Krasnići i Jakup Krasnići, predsednik Nacionalnog saveta Limajeve stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari