Administrativni prelaz Brnjak i Jarinje otvoreni su sino za putniki saobraaj, Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Risti, potvrdio je agenciji Beta da je Kfor, oko 18.30, poeo na prelazu Brnjak da propušta putnike automobile i autobuse, ali da još nema prometa robe i kamiona. „Na prelazu Brnjak i dalje su kosovski carinici.

Mi traimo da se oni dislociraju a da se na prelaz Brnjak vrate pripadnici kosovske policije“, kazao je Risti. Administrativni prelaz Jarinje otvoren je oko 21.30. „Otvaranje administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak prvi je korak u stvaranju sveobuhvatnijeg dogovora“, izjavio je sino za RTS ef pregovarakog tima Beograda Borislav Stefanovi i dodao da je to rezultat angaovanja dravnog vrha Srbije i dogovora sa komandatom Kfora Erhardom Bilerom, koji razume situaciju ishvata svoj mandat na pravi nain. Povodom optubi efice pritinskog pregovarakog tima Edite Tahiri, Stefanovi je rekao da svi znaju da je on na Kosovu bio u mirotvornoj misiji, da je radio na smirivanju strasti i onemoguavanju ekstremista da uine gore zlo od onog koje je uinjeno na Jarinju.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanovi najavio da je Ministarstvo za poljoprivredu i trgovinu obezbedilo ulje, eer, brano i druge namirnice, koje e se besplatno distribuirati na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari