Lider socijalista Ivica Dačić će u ponedeljak ili utorak održati sastanak sa predstavnicima Partije ujedinjenih penzionera Srbije u vezi sa formiranjem nove vlade i kadrovskim rešenjima, saznaje Danas u vrhu PUPS.


U stranci Jovana i Milana Krkobabića nisu mogli ni da potvrde ni demantuju spekulacije medija da će im u budućoj vladi pripasti mesto državnog sekretara u nekom od ministarstava. „Razgovori tek slede, čekamo poziv Ivice Dačića. Prema planu, sve bi trebalo da bude dogovoreno do srede, 23. aprila“, rečeno je Danasu u PUPS.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma juče nije bio raspoložen da govori i iznese informacije i utiske o dosadašnjem toku pregovora oko ulaska koalicije SPS-PUPS-JS u vladu premijera Aleksandra Vučića, kao i da li su ispunjena ili izneverena očekivanja koja je imao po završetku parlamentarnih izbora.

„Ne bih mogao ništa da komentarišem oko toga“, rekao je Marković Danasu i prekinuo telefonsku vezu.

Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović, takođe, juče nije želela da komentariše dešavanja unutar koalicije u vezi sa formiranjem nove vlade. Ona je rekla da je sve na predsedniku SPS Ivici Dačiću, kao i da nije upoznata sa njegovom agendom.

Podsetimo, posle sednice Predsedništva SPS održane u sredu, Dačić je najavio da sa Vučićem tek treba da razgovara o kadrovskim rešenjima i resorima, ali i da socijalisti neće ući samostalno, bez PUPS i JS, u izvršnu vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari