Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se juče u Rijadu sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Saudijske Arabije.

Prestolonaslednik te države Salman bin Abdulaziz Al Saud istakao je da su vrata Saudijske Arabije širom otvorena za svaku vrstu saradnje sa Srbijom i istakao da posebno ceni to što je naša zemlja otvorila ambasadu u Rijadu. Saudijski prestolonaslednik je dodao i da će uskoro dati nalog Ministarstvu spoljnih poslova te države da što pre otvori ambasadu u Beogradu.

Ljajić i Abdulaziz Al Saud su se saglasili da bi dodatni impuls jačanju veza između dveju privreda moglo biti potpisivanje sporazuma o ekonomsko-tehničkoj saradnji, zaštiti investicija i izbegavanju dvostrukog oporezivanja, kao i da veliki prostor za napredak postoji u oblasti turizma. Dogovorena je u najskorije vreme i poseta delegacije Saudijske Arabije Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari