Srpska napredna stranka raspustila je 31 gradski i opštinski odbor u Srbiji, a očekuju se promene u još devet odbora, najviše zbog nerada, svojeglavog ponašanja i želje da se vlada poput prethodne vlasti, izjavio je juče predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić.


„Sistem 'sjaši Kurta da uzjaši Murta' za nas je neprihvatljiv. Govorili smo im šta da rade, učili ih, nisu slušali i zato su smenjeni. Tražimo napredak i da se osete promene. Ovo je drugi talas promena lokalnih odbora SNS u prethodnih godinu dana, a treći će uslediti krajem avgusta“, rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

SNS je na vlasti u 19 gradova i opština od ukupno 42 u kojima su promenjeni odbori ili se to očekuje. Među raspuštenim odborima su i oni u Kragujevcu i Kraljevu, a beogradskom odboru SNS upućen je zahtev za raspuštanje pet opštinskih odbora u glavnom gradu, među kojima je i voždovački odbor. Zatražene su i promene u povereništvu šest odbora u Srbiji i taj predlog je upućen predsedniku SNS Aleksandru Vučiću.

Nikolić je naveo da je u Kragujevcu promena „tehnička stvar“, dok je u beogradskoj opštini Voždovac, gde je SNS na vlasti, razlog promena nezadovoljstvo radom lokalnog stranačkog odbora, koji ne prezentuje na najbolji način učinak lokalne vlasti.

Raspušteni su odbori u Novom Kneževcu, Žitištu, Baču, Srbobranu, Žablju, Inđiji, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, Velikom Gradištu, Kragujevcu, Rači, Kladovu, Negotinu, Majdanpeku, Knjaževcu, Boljevcu, Čajetini, Požegi, Kosjeriću, Bajinoj Bašti, Ivanjici, Kraljevu, Doljevcu, Žitorađi, Babušnici, Bojniku, Vlasotincu, Crnoj Travi, Bosilegradu, Surdulici i Bujanovcu. Povereništva će najverovatnije biti promenjena u Pećincima, Žabarima, Batočini, Jagodini, Zaječaru i u Užicu.

Nikolić je rekao da je beogradskom odboru predloženo raspuštanje opštinskih odbora u opštinama Barajevo, Voždovac, Zvezdara, Mladenovac i Palilula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari