Biro za diplomatsku bezbednost američkog Stejt departmenta pozvao je američke građane na Kosovu da budu oprezni tokom Uskrsa zbog pretnji od ekstremnog islamizma.

Saopštenje se zasniva na informaciji koju je dobila Ambasada SAD o pretnjama pravoslavnim verskim objektima na Kosovu, preneli su svi najvažniji mediji u Prištini. Ovo je prvi put da Stejt department upućuje ovakav poziv američkim građanima na Kosovu uoči hrišćanskih praznika, javila je Radio-televizija Kosova. „Imajući u vidu povremene pretnje verskim objektima na Kosovu, posebno najpoznatijim crkvama u urbanim centrima, Ambasada SAD želi da skrene pažnju svim američkim građanima na Kosovu da budu oprezni i da kosovskoj policiji javljaju o svakoj sumnjivoj aktivnosti „, piše u preporuci iz Stejt departmenta, a prenose prištinski mediji.

Godišnjica

Danas se navršava godinu dana od potpisivanja sporazuma Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa. Sporazum su 19. aprila u Briselu potpisali premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači, uz posredovanje visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari