Saša Radulović: Vučić je ranjiv, samostalno osvojio manje od 40 odsto glasova 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Vučić je simbol svega protiv čega se borimo, on je simbol korupcije, izbornih manipulacija, partijskog zapošljavanja nesposobnih kadrova, urušavanja nezavisnih institucija sistema i medijskog mraka. Zato pokret Dosta je bilo neće nikada ulaziti ni u kakvu saradnju sa SNS, ni na kom nivou.

Aleksandar Vučić je, sa brojnom koalicijom interesno okupljenih stranaka, i pored velikih manipulacija biračkim spiskovima, potpune medijske blokade, miliona evra potrošenih na reklamno zamajavanje građana Srbije, ostvario veoma loš rezultat, mnogo lošiji od onoga što je imao i što je očekivao, ističe za Danas Saša Radulović, lider Pokreta Dosta je bilo.

Prema njegovim rečima, Vučić je samostalno osvojio manje od 40 odsto glasova i postao, kako kaže, ranjiv od sve većih apetita njegovih partnera iz interesa.

„On će ponovo praviti vladu, ali će to biti kratkotrajna vlada jer će njegova stranka posle ovih rezultata i sve goreg stanja u zemlji za koje nema nikakvo rešenje početi da se raspada. Ko će poimence ući u tu vladu je potpuno nebitno jer Vučić o svemu odlučuje i na njemu počiva ceo koruptivni sistem koji uništava Srbiju. Taj sistem je načet odličnim rezultatom koji je naš pokret postigao i mi ćemo ga potpuno demontirati. Ne zavaravamo se da će to biti lak posao, ali u koaliciji sa pristojnim građanima koji se bore protiv svih partokratija ne sumnjamo u uspeh“, smatra sagovornik Danasa.

Na pitanje da li je lokalu moguća saradnja sa SNS, Radulović kaže da „Pokret nikada neće odustati od crvene linije politike, pre svega od potpune transparentnosti“.

„Nećemo sarađivati ni sa kim ko ne prihvati osnovna pravila normalnog političkog ponašanja, a nećemo ni podržavati neku vladajuću većinu koja ne prihvati da za svaki dinar iz državne kase mora da se zna na šta je potrošen, da ne sme biti tajnih ugovora i dilova, da sistematizacije radnih mesta moraju biti javne, kao i merenje radnog učinka svakog zaposlenog, na osnovu jasnih i svima poznatih kriterijuma“, ističe lider pokreta Dosta je bilo za naš list.

Upitan da li je moguća saradnja sa opozicijom u parlamentu, s obzirom na oštre kritike pre izbora, sagovornik Danasa kaže da je sa pokretom Dosta je bilo „vrlo lako sarađivati samo ako se prihvate osnovni principi i vrednosti koje zastupamo jer su oni jedini način da Srbija postane uređena zemlja u kojoj pristojni ljudi odlučuju, sa slobodnim medijima, jakim regulatornim telima i nezavisnim pravosuđem“.

„Građani koji su nam dali glas neće biti iznevereni zbog nekog lažnog pragmatizma kao što se to ranije događalo. Svaka saradnja sa drugim strankama koja vodi ka uvođenju potpune transparentnosti, ka ukidanju partokratije, ukidanju štetnih zakona i odluka kao što su otimanje penzija i plata ili poljoprivredne zemlje domaćim poljoprivrednicima i štetnih ugovora kao što je Beograd na vodi, sve je to dobrodošla saradnja. Srbija mora ponovo postati naša zemlja, zemlja svih građana, a ne njihova partijska država“, zaključuje Saša Radulović za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari