Bezbednosno-informativna agencija ima saznanja o ugroženoj bezbednosti lidera opozicione SNS Tomislava Nikolića, izjavio je direktor BIA Saša Vukadinović na jučerašnjoj sednici Odbora za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije.

 

Dobili smo tu informaciju od jednog državnog organa i sada je proveravamo rekao je Vukadinović, odgovarajući na pitanje poslanika Srpske radikalne stranke o pisanju nekih medija da je Vojislav Šešelj naručio ubistvo Tomislava Nikolića. Na insistiranje radikala da li može da kaže ko je navodno naručio atentat na Nikolića, direktor BIA je rekao da to ne može da uradi. Dodao je da BIA tu informaciju nije dobila od MUP, ali da ne može da precizira o kojem je državnom organu reč.

S druge strane, predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić rekao je novinarima da je saznanja o atentatu dao uhapšeni član zemunskog klana Miloš Simović, u razgovoru sa specijalnim tužiocem. Simović je tužiocu rekao i ko je naručio atentat i ime atentatora, tvrdi Nikolić.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za novinare da su toj stranci državne službe u petak, 25. juna dostavile prve informacije o tome da se priprema atentat na Tomislava Nikolića. Zbog toga su preksinoć na mitingu opozicije u Kruševcu bile sprovedene dodatne mere bezbednosti, kazao je on.

– Mi smo malo više nego novinari upućeni u ono što državni organi rade, ali ne bih govorio o tome – odgovorio je Vučić na pitanje da li SNS raspolaže informacijom o tome zašto bi neko želeo da ubije Nikolića.

Vučić nije želeo da odgovori na pitanja o eventualnoj umešanosti Vojislava Šešelja u atentat, kao ni da li je Šešelj u prošlosti imao kontakte sa zemunskim klanom i kako je uopšte mogao da se iz pritvora Haškog tribunala poveže sa „zemuncima“. Prema njegovim rečima, SNS je zadovoljna radom nadležnih državnih organa, odnosno Saveta za nacionalnu bezbednost.

Pojedini beogradski mediji objavili su juče da je lider SRS Vojislav Šešelj iz haškog pritvora naručio ubistvo Tomislava Nikolića i da je taj atentat trebalo da organizuje kriminalac Luka Bojović. Srpska radikalna stranka najavila je potom da će Republičkom javnom tužilaštvu podneti krivičnu prijavu protiv autora tih tekstova, zbog iznošenje lažnih vesti koje su izazvale uznemirenje javnosti. Šešelj će podneti privatnu tužbu protiv odgovornih u dnevnom listu Blic i tražiti naknadu štete, saopštili su radikali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari