Vojislav Šešelj, lider vanparlamentarne SRS, otpočeo je razgovore sa predstavnicima pokreta Dveri o stvaranju patriotskog bloka koji bi radio na rušenju aktuelne vlasti i raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

„Sastanak je bio u formi konsultacija o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji. To je bila i neka vrsta našeg upoznavanja sa Vojislavom Šešeljem, koji je 12 godina proveo u Hagu, ali je izražena i spremnost da te dve političke organizacije nastave konsultacije, kako bi došlo do udruživanja patriotskih stranaka“, kaže za Danas Boško Obradović, jedan od vođa Dveri. Nemanja Šarović iz SRS kaže da je razgovor sa funkcionerima Dveri imao notu upoznavanja, ali da nikakav konkretan dogovor nije postignut. Na pitanje da li će uskoro uslediti i razgovor sa DSS, on odgovara da ne veruje. Šarović kaže da će uskoro uslediti razgovori sa pokretom Naši i sa nekim istaknutim pojedincima.

DSS: Objaviti zapisnike

Beograd /// Predstavnici Demokratske stranke Srbije, Dveri i istaknuti intelektualci traže da se u javnosti objave zapisnici o razgovorima državnog vrha sa evropskim zvaničnicima, kako bi se znala prava istina o tome da li će Srbija morati da bira između Evropske unije i Kosova. U saopštenju DSS navedeno je da su sastanku prisustvovali Sanda Rašković Ivić, Boško Obradović, Kosta Čavoški, Milo Lompar, Đorđe Vukadinović, Slobodan Antonić, Željko Cvijanović, Aleksandar Simić, Slobodan Reljić, Slobodan Janković, Milivoje Glišić… P. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari