Zaratili su, umalo se ne podaviše na sednici hrvatskog Sabora. Veoma sam ponosan na saborsku deklaraciju, a biću još ponosniji kad parlament EP usvoji rezoluciju koja će biti usmerena protiv mene i mog političkog delovanja“, rekao je juče Vojislav Šešelj, optuženik Haškog tribunala i lider SRS, neposredno pre nego što je Evropski parlament usvojio rezoluciju u kojoj se Haški tribunal poziva da preispita uslove njegovog puštanja na slobodu, a srpske vlasti da se ograde od njegovih izjava.


Lider radikala je rekao da će srpske vlasti silom morati da ga vraćaju u Hag, odnosno da se sigurno neće dobrovoljno odazvati eventualnom pozivu Haškog tribunala da se vrati u pritvor.

„Moguće je da Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić odluče da me na silu isporuče. U tom slučaju moraju da me uhapse i vode sudski postupak koji traje minimalno 14 dana. Ja se tome radujem, da me moji glavni saučesnici u svim eventualnim ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti hapse i isporučuju Tribunalu. Šta bi čovek više od toga mogao da poželi“, rekao je Šešelj. On je istakao da mu u Hagu nisu postavljani nikakvi uslovi i da mu je jednostavno saopšteno da treba da se pakuje i da ide, da nije ništa potpisivao te da niko iz Tribunala sa njin nije razgovarao.

Kako, prema sopstvenim rečima, nema pristup srpskim medijima, javnosti se obratio preko hrvatskih, zbog čega se, ocenio je, „Hrvatska digla na noge kao oparena“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari