Narodna skupština Srbije imaće ubuduće na raspolaganju pet službenih automobila visoke klase umesto devet, kao što je bilo do sada.


Preostala četiri automobila biće vraćena republičkoj Službi za zajedničke poslove. Takođe, od sada će jedino predsednica parlamenta i generalni sekretar imati vozilo sa vozačem na raspolaganju 24 sata dnevno. Ovo su odluke sa jučerašnje sednice skupštinskog Administrativnog odbora.

Odbor je odlučio da će potpredsednici Skupštine Srbije, koji su do sada takođe imali na raspolaganju službeni auto visoke klase 24 sata dnevno, to pravo moći da iskoriste isključivo po odobrenju generalnog sekretara, pošto upute pisani zahtev. Identično pravilo važi za narodne poslanike. Skupštinske službe će, kao i do sada, koristiti tri automobila srednje i niže klase, sa stalnim vozačem.

Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić rekao je na sednici da su navedene odluke donete „shodno odluci Vlade Srbije“, da je neophodno da sve institucije „posluju po sistemu spojenih sudova“ i da će redukovani broj automobile dovesti i do umanjenja troškova koji uz to idu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari