Na lokalnim izborima u Vrbasu na osnovu 50 odsto obrađenih glasova, Srpska napredna stranka osvojila je 40,41 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije 23,21 odsto, a Demokratska stranka 18,35 odsto. Na izborima je glasalo više od 60 odsto upisanih birača.


Kako je istakao lider naprednjaka Aleksandar Vučić, njegova partija je osvojila 18 od 36 mandata, što znači da je „na granici“, odnosno da možda neće ni morati da pravi koaliciju, već će vlast u Vrbasu moći da formira samostalno.

„Napravili smo neverovatan preokret, građani su nagradili istinu, poštenje i odgovornost. SNS je danas osvojila 40 odsto glasova u Vrbasu, a 2009. godine – 13 odsto“, izjavio je Vučić, koji je sinoć stigao u Vrbas. Nazvavši dosadašnju lokalnu vlast u Vrbasu „bahatom i osionom“, on je rekao da je biračima „beskrajno zahvalan“ i izrazio očekivanje da će SNS nastaviti da pobeđuje i u drugim vojvođanskim gradovima, jer „ljudi prepoznaju one koji odgovorno rade u njihovom interesu, u odnosu na one koji samo kritikuju i podmeću“.

Prema preliminarnim podacima SPS-a sa 55 odsto prebrojanih listića, naprednjaci su osvojili 43 odsto glasova, socijalisti 26, a demokrate 18 odsto. Prema podacima Demokratske stranke sa 28 od ukupno 36 izbornih jedinica, SNS je dobila 39 odsto, SPS 24, a DS 17,5. Ostale partije nisu prešle cenzus.

Sekretar Opštinske izborne komisije Mirjana Šimun rekla je da je do 19 sati na birališta izašlo 21.654 lica i Komisija nema informacije o bitnijim povredama izbornog postupka. Pravo glasa na izborima u Vrbasu imalo je 36.804 ljudi, koji su mogli da glasaju za neku od osam izbornih lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari